Εθελοντική προσφορά υγείας στην Ευκαρπία Σερρών

Η Δράση της εθελοντικής προσφοράς <<Άγιοι Ανάργυροι>> των υπηρεσιών υγείας, προς τους χρήστες υγείας ,συνεχίζει το έργο της μετά από εννέα μήνες από την τελευταία δράση ,με νέο αίτημα του Δημάρχου Βισαλτίας , Αθανασίου Μασλαρινού.  Με αρχηγό τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και υπαρχηγό τον Αναπληρωτή Διοικητή, Παναγιώτη Πεγίδη, ξεκίνησε η ομάδα έτοιμη με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και πλήρη την ομάδα του ιατρονοσηλευτικού – διοικητικού προσωπικού.Εθελοντική δράση προσφοράς υγείας στην ΕυκαρπίαΟ Ιατρικός Σύλλογος και το Νοσοκομείο Σερρών, σύσσωμο με νοσηλευτικό –διοικητικό προσωπικό έτοιμο στις επάλξεις πραγματοποιεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ευκαρπίας του Δήμου Βισαλτίας ,εθελοντισμό παροχών υγείας, πάντοτε με γνώμονα την γνωριμία πρόληψης της υγείας με τον πληθυσμό των Δήμων σε πληγείσες απομακρυσμένες περιοχές, με εξειδικευμένες ειδικότητες ιατρών .

Πιστοί στο ραντεβού τους με τον εθελοντισμό και την προσφορά το παλιό αίμα : Νουνόπουλος Ευθύμης – Γυναικολόγος –Μαιευτήρας, Βελιώτης Χαράλαμπος – Παιδίατρος – Νεογνολόγος και Νέο αίμα : Αλεξάνδρα Δίνα – Καρδιολόγος από Σιντική. Από το Νοσηλευτικό Προσωπικό :Βασίλειος Δρούγγος, Χρύσα Παπαπαυλου , Μαρία Σκερλέτη, Φανή Κυριακίδου.

Διοικητικό Προσωπικό : Στέλλα Χαιτογλου, Κική Μιχαηλίδου, Παπαπαύλου Χρήστος. Με Αγάπη και Διάθεση προσφοράς από το πρωί έως και το μεσημέρι ωσάν μέλισσες ,οι εθελοντές υποδέχονταν τους πολίτες άνδρες γυναίκες και παιδιά αγόγγυστα με χαμόγελο τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας λόγω πανδημίας με μάσκες ,αντισηπτικά, θερμομετρήσεις και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και επισκέφθηκαν το κοινοτικό κατάστημα Ευκαρπίας για τις ειδικές παροχές υγείας Το εν Εθελοντική δράση προσφοράς υγείας στην Ευκαρπία 2λόγω κατάστημα πρόσφατα ανακαινισμένο βαμμένο καθαρό έτοιμο με ξενοδοχειακό εξοπλισμό δανεικό περίμενε την ομάδα εθελοντισμού να το ξυπνήσει και να οδηγήσει τον πληθυσμό του χωριού σε γνωριμία με τους γιατρούς και να προσπαθήσει να επιλύσει τα ιατρικά προβλήματα τους. Οι περισσότεροι χρήστες υγείας αναγράφονταν στον καρδιολόγο και στις εξετάσεις σακχάρου,ενώ ήταν λιγοστά τα παιδιά και οι εγκυμονούσες. Τα χωριά της Σερραϊκής υπαίθρου φθίνουν, γερνούν ,ενώ ο πληθυσμός δεν ανανεώνεται. Ο γερασμένος πληθυσμός των χωριών χρειάζεται πάντα ειδικές ομάδες ιατρών με δωρεάν παροχές προφοράς αγάπης, αφενός λόγω μικρών συντάξεων αφετέρου λόγω αποστάσεων.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Ο Δήμαρχος Βισαλτίας , Αθανάσιος Μασλαρινός ,μας υποδέχθηκε ευχαριστώντας μας για την διάθεση προσφοράς, επίσης  ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Ιωάννης Αδαμούδης συντόνιζε τους κατοίκους, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Μπιμπλιας, από την  προηγούμενη εβδομάδα συντόνιζε από το τηλέφωνο σε επικοινωνία τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και την Κυριακή από το πρωί  ήταν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια του εθελοντισμού ενώ αργότερα τακτοποίησε μετά το πέρας της δράσης μαζί με όλους μας τον χώρο και φόρτωσε τα είδη για να επιστραφούν, δηλαδή  τον  ξενοδοχειακό εξοπλισμό από τα κέντρα υγείας από τα οποία τα δανειστήκαμε, τα περισσότερα από το Κ.Υ Μαυροθαλάσσης ενώ βοήθησε και Κ.Υ.Νιγρίτας.

Έκλεισε ακόμη μια κίνηση γνωριμίας, αγάπης, φροντίδας, παροχής προσφοράς στους συνανθρώπους μας χρήστες υγείας της Ευκαρπίας. Πριν αποχαιρετήσουμε την Ευκαρπία, και το κοινοτικό της κατάστημα  η μελαγχολία σε όλους μας είναι έκδηλη ότι τελείωσε ακόμη μια δράση μα και η υπόσχεση κρυφή στις ματιές μας ότι κάποτε θα επιστρέψουμε πάλι παραμένει Η ομάδα είναι σε αναμονή για το επόμενο ξεκίνημα προσφοράς δράσης.

Κική Μιχαηλίδου