Εισαγωγή & Νοσηλεία

Δικαιώματα και
Yποχρεώσεις


Ωράριο & Επισκεπτήριο

Εξωτερικά και
Aπογευματινά Ιατρεία


Διακομιδή ασθενών
(ασθενοφόρα)


Για τους ασθενείς :
Διακομιδή Ασθενών. Ασθενοφόρα.

Το Νοσοκομείο μας διαθέτει 5 ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό, οδηγούς και νοσηλευτές. Σκοπός τους είναι η άμεση, ταχύτατη μεταφορά ασθενών και τραυματιών στο Νοσοκομείο και η παροχή προ-νοσοκομειακής φροντίδας καθ’οδόν. Τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου μας είναι λειτουργικοί κόμβοι του δικτύου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, του γνωστού σε όλους Ε.Κ.Α.Β.

Για επείγοντα περιστατικά (όπως τροχαίο ατύχημα, καρδιακή προσβολή κ.α.) καλείτε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στον εθνικό αριθμό κλήσης 166.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου μας δεν είναι ταξί ασθενών, αλλά σημαντικά εργαλεία στην προσφορά υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του νομού Σερρών που μετά από ένα ατύχημα ή μία αιφνίδια σοβαρή επιπλοκή της υγείας τους πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως στο Νοσοκομείο. Από την σωστή λειτουργία τους και την διαθεσιμότητα τους μπορεί να εξαρτάται μία ζωή. Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (π.χ. για πληροφορίες) και μη ζητάτε μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρο, όταν αυτή δεν είναι αναγκαία και κρίσιμη για την κατάσταση της υγείας τους.

© 2018 Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, 2o Χλμ Σερρών- Δράμας ΤΚ. 62100, e-mail:
Τηλεφωνικό Κέντρο: 23210 94500 | FAX: 2321094712
Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας (ΓΠΔΛΥ): 23210 94380, e-mail:

σχεδιασμός και ανάπτυξη digital innovations